tiistai 22. huhtikuuta 2014

Sienikassin sisältö




 

Sienikassi tuli lahjaksi isolle pikkutytölle. Kankaista jäi juuri sopivia tilkkuja näihin aakkospusseihin. Lisäksi vielä sydänkangasta ja yksiväristä vihreää. Vähän tukikangasta, silitystä ja siksakkia. Riisit suppilon kautta sisään. Kirjamista innostunut Ee ihastui pusseihin ja toivoi samanlaisia omilla kirjaimilla.

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Aurinkoista Pääsiäistä




Pitkä pääsiäisloma edessä ja aurinko paistaa, ihanaa. Loman kunniaksi tehtailin pienen kakun jälkiruuaksi. Kävimme viime viikolla ekaluokkalaisen kanssa Fazerilla kahvilla juhlistaaksemme hienosti suoritettua lukudiplomia. Pii valitsi itselleen suklaakakkupalasen, joka oli aluksi hyvää, mutta loppua kohden maku olikin liian makea ja kuulemma tunkkainen (!). Toiveena olikin, että seuravalla kakkuhetkellä olisi tarjolla jotain raikasta, sitruunaa tai minttua. Niinpä sitruuna ja lime hyppäsivät kauppakassiin. Olen selaillut paljon raakaruokajuttuja  ja törmäillyt jänniin kakkuresepteihin. Koska olen huono noudattamaan reseptejä, tein tämän kakun näppituntumalla. Raakakakkuhan tämä ei kokonaisuudessaan ole, mutta pohjan suhteen sinne päin.

Pohja:
12 taatelia
pussi mantelijauhoa
n. puoli pussia hasselpähkinäjauhoa
pari ruokalusikkaa mangososetta
runsas teelusikka kookosöljyä (sulatettuna)
loraus vettä, jotta blenderi jaksoi pyöriä

Nämä siis blenderiin, jonka jälkeen siirto kakkuvuokaan, vähän hasselpähkinäjauhetta päälle ja taputtelu tasaiseksi. Eli sama idea kuin keksipohjan kanssa. Sitten vuoka pakkaseeen ja täytteen kimppuuun.

Täyte:
2 dl vispikermaa
purkki vanilja tuorejuustoa
vähän rahkaa
ripaus vaniljasokeria

Sitten jaoin seoksen puoliksi. Toiseen osaan lisäsin lopun mangososeen ja tilkan sitruunamehua --> hennon keltainen täyte. Toiseen osaan raastoin sitruunan ja limen kuorta --> valkoinen täyte. Molempiin seoksiin muutama liivatelehti.

Pohja jääkaapista pois, kerros toista täytettä ja hetkeksi pakkaseen. Sitten toinen kerros ja valmista tuli. Kakku sai raadilta 10 pistettä. Oli tarpeeksi raikas eikä liian makea.

Mukavaa ja rentouttavaa Pääsiäistä kaikille!


tiistai 15. huhtikuuta 2014

Kevätkassi

 
Viikonloppuna kaivoin taas ompelukoneen esille. Hirveä into tuhota kaappeihin hamstrattuja kankaita. Kankaita toisiinsa mallailessani, nämä kankaat vetivät toisiaan selvästi puoleensa. Punainen kukkakangas on löytynyt monia vuosia sitten kirpputorilta. Palaset sienikangasta ovat myös marinoituneet melko pitkään kaapin pohjalla. Kukkakangasta riitti kassin vuorittamiseen ja jäljelle vain pieni tilkku. Pirtsakka lopputulos! Surautin myös kassiin kannettavaa. Niistä lisää myöhemmin. 

perjantai 11. huhtikuuta 2014

Viimeiset

Tämän talven/kevään viimeiset villaiset. Nämä sukan varret tikutin viimeisiä Braking Badin jaksoja jännittäessä. Sukat sisälsivät oman jännitysmomentin... Harmaa lanka riitti vain juuri ja juuri toiseen sukkaan. Kukka kuvion idea on taasen Tallinnasta ostetusta kirjasta. Nyt pitäisi keksiä jokin keväinen neulomusprojekti. Kepeä neuletakki houkuttaisi.