Jääkaapin jämistä valmistui sunnuntain lounaaksi pähkinäinen kanabataattivuoka. Ensin kuullotin pätkän purjoa pannulla ja lisäsin perään vielä hasselpähkinärouhetta. Sitten kanoille paistopinta pannussa ja siirto vuokaan. Kanojen lomaan heittelin bataattilohkoja ja lopuksi purjot päälle. Ai niin, sinne tänne vielä turkkilaista jugua. Ihanan raikkaat värit ennen uuniin menoa! Tämä toimisi varmasti kivasti myös kalan kanssa.
Samaan syssyyn valmistui vielä raakasuklaata. Pitkiin pitkiin aikoihin en ole tätä tehnytkään. Versioon tuli: kaakomassaa, kookosöljyä, pilkottuja taateleita, kuivattuja karpaloita, hasselpähkinärouhetta ja vähän kookoslastuja. Tuli aikas hyvää, pieni pala auttaa taltuttamaan herkkuhimon.
Oi mitä herkkuja, nams!
VastaaPoista