perjantai 18. huhtikuuta 2014

Aurinkoista Pääsiäistä




Pitkä pääsiäisloma edessä ja aurinko paistaa, ihanaa. Loman kunniaksi tehtailin pienen kakun jälkiruuaksi. Kävimme viime viikolla ekaluokkalaisen kanssa Fazerilla kahvilla juhlistaaksemme hienosti suoritettua lukudiplomia. Pii valitsi itselleen suklaakakkupalasen, joka oli aluksi hyvää, mutta loppua kohden maku olikin liian makea ja kuulemma tunkkainen (!). Toiveena olikin, että seuravalla kakkuhetkellä olisi tarjolla jotain raikasta, sitruunaa tai minttua. Niinpä sitruuna ja lime hyppäsivät kauppakassiin. Olen selaillut paljon raakaruokajuttuja  ja törmäillyt jänniin kakkuresepteihin. Koska olen huono noudattamaan reseptejä, tein tämän kakun näppituntumalla. Raakakakkuhan tämä ei kokonaisuudessaan ole, mutta pohjan suhteen sinne päin.

Pohja:
12 taatelia
pussi mantelijauhoa
n. puoli pussia hasselpähkinäjauhoa
pari ruokalusikkaa mangososetta
runsas teelusikka kookosöljyä (sulatettuna)
loraus vettä, jotta blenderi jaksoi pyöriä

Nämä siis blenderiin, jonka jälkeen siirto kakkuvuokaan, vähän hasselpähkinäjauhetta päälle ja taputtelu tasaiseksi. Eli sama idea kuin keksipohjan kanssa. Sitten vuoka pakkaseeen ja täytteen kimppuuun.

Täyte:
2 dl vispikermaa
purkki vanilja tuorejuustoa
vähän rahkaa
ripaus vaniljasokeria

Sitten jaoin seoksen puoliksi. Toiseen osaan lisäsin lopun mangososeen ja tilkan sitruunamehua --> hennon keltainen täyte. Toiseen osaan raastoin sitruunan ja limen kuorta --> valkoinen täyte. Molempiin seoksiin muutama liivatelehti.

Pohja jääkaapista pois, kerros toista täytettä ja hetkeksi pakkaseen. Sitten toinen kerros ja valmista tuli. Kakku sai raadilta 10 pistettä. Oli tarpeeksi raikas eikä liian makea.

Mukavaa ja rentouttavaa Pääsiäistä kaikille!


1 kommentti: